Auts, auh, oih

Sain houkuteltua paikalle pahaa aavistamattoman talkooporukan, tyttäreni, hänen poikaystävänsä, poikaystävän äidin, mieheni ja kuopuksen. Poikaystävän äiti osoittautui kullanarvoiseksi, sillä hän taisi olla meistä ainoa, jolla talikko pysyi heti kättelyssä oikein päin kädessä. Me muut verryttelimme uusavuttomina kaupunkilaisina, kunnes tekniikat alkoivat löytyä.

Kuopus oli luullut, että haravoimme aarin noin 15 minuutissa ja kun hän näki joukkion seisovan aarillani, hän kysyi, mihin ihmeeseen tarvitsemme näin ison joukon. Vastasin, että jos saamme homman tehtyä 15 minuutissa, niin hyvä niin.

Shortly, I got a lot of help in my allotment and if you look at the photos, you can see, that WE MADE IT 🙂

Homma ei mennyt ihan 15 minuutissa, vaan työtunteja kertyi yhteensä 28… Käänsimme maan lapiolla, ravistelimme mullat paakuista talikoilla, käänsimme maan yllä näkyvällä koneella…

Taukoja tuli yllättävän vähän…

Peruna Timo vaoissa.

Timo

Sain 9 kappaletta 50 litran säkkiä multaa (mikä ei riittänyt mihinkään), peitin osan kynnöksestä muovilla (siihen tulee myöhemmin Siikli ja Rosamunda), täytin laatikot oljilla ja mullalla, istutin keltasipulit ja valkosipulit.

Vaot peitettynä…

Marjapensaista istutin vadelman, Takalan herkku, pensasvadelma…

Karviaisen, Lepaan Punaisen…

Ja punaherukan, Jonkheer van Tets…

Kaksi kompostikehikkoa tuli ihan täyteen, ne täytyy purkaa ja rakentaa uudestaan. Tästä kuvakulmasta näkyy oja, joka jäi täysin haravoimatta, vanha, edellisen viljelijän komposti ei näy, mutta meitä tarvittiin neljä kiskomaan vanha metalliverkko irti maasta.

Mutta illan jo ollessa pitkällä, olin lopulta tyytyväinen päivän raadantaan, tuosta pystyn jo itse jatkamaan ilman suurempia apuja.

En tiedä muusta talkooporukasta, mutta olemme mieheni molemmat lähes rampoja, kun yritämme kävellä, kuuluu vain auts, auh, oih… Saa nähdä pääsemmekö huomenna sängystä ylös. Toisaalta viikon lomani on nyt takana ja on kiva, että sain palstan kuntoon. Sää suosi ja aurinko porotti yli 20 asteen, oli kiva päivä 🙂

Hommaa vielä riittää, mutta nyt se on enemmän kivaa puuhastelua kuin raakaa raadantaa.