Haaste

Sain haasteen Röttelön remontilta,

Tässäpä säännöt:
Vastaa 11 kysymykseen jotka ovat lopussa. Keksi 11 uutta kysymystä (ei ole pakko liittyä puutarhailuun tai mihinkään yhteen aiheeseen), jotka laitat eteenpäin 5-11 bloggaajalle, joilla on alle  1000 lukijaa.

1. Mikä on sinun puutarhasi rakkain kukka, kasvi tai puu? Vaihtoehtoisesti sinulle rakkain huonekasvi?
Tämä on vaikea, sillä pidän sekä huonekasveista että ulkokasveista, yksivuotisista ja monivuotisista, pensaista ja puista… Kevään kukat ovat eri asia kuin kesän kukat, syksyn kukat tai talvella sinnittelevät. Mutta jos olisi pakko valita yksi, se olisi varmaan kiinanruusu, joka kukkii helmikuulta marraskuun loppuun. Värejä on paljon ja kasvi on kiitollisen uskollinen vuodesta toiseen.

2. Onko sinulla mielessä sellaista kasvia, jota voisit helppohoitoisuutensa tai jonkun muun ominaisuuden vuoksi suositella muillekin?
Öööö, kaikki kasvit ovat helppoja, kun niitä hoitaa oikein. Mutta jos etsitään kasvia, joka antaa hoitovirheet helposti anteeksi, niin ulkokasveista sitkeä on vuorenkilpi. En tiedä, miksi niin moni ei pidä siitä, se on ikivihreä ja kukkii kauniisti, eikä vaadi oikeastaan yhtään mitään viihtyäkseen. Sisäkukista ehkä pylväskaktukset, annoin niitä kuopukselle, kun muutti omaan kotiinsa. Toistaiseksi hengissä ja hämmästyn, jos onnistuu tappamaan ne.

3. Millainen on unelmiesi talo, mökki tai asunto?
Pieni (!) piha, lasitettu lämmitetty terassi ja ilmansuuntana itä-etelä. Pieni, koska isossa liikaa työtä ja siitä tulisi minulla viidakko alta aika yksikön. Lasitettu ja lämmitetty terassi on ihan ehdoton näillä leveysasteilla, kevät alkaa lasitetulla terassilla jo helmikuussa ja kesä loppuu lokakuun loppuun. Olen aamuihminen ja nautin auringon ensimmäisistä lämmittävistä säteistä. Iltapäivisin / iltaisin haluan istua varjossa ja nauttia kesäpäivistä.

4. Mikä on lempiruokalajisi? Se ruoka tai jälkiruoka joka onnistuessaan saa mutrusuunkin hymyyn?
Hillomunkit

5. Mikä historian havinassa on ollut mielestäsi vaikuttavaa?
Egyptin pyramidit ja kulttuuri siihen aikaan.

6. Minne haluaisit mieluiten matkustaa?
Olin juuri Madeiralla ja nautin matkasta paljon, siellä on puutarhoista pitävälle paljon ihmeteltävää. Seuraava matkakohde voisi olla Englannin puutarhat.

7. Jos sinulla olisi toteemieläin, mikä se olisi?
Kotka

8. Miten saat itsesi parhaiten rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?
Treenit koirien kanssa saavat ajatukset irti työjutuista.

9. Mikä on sinun sisustusinhokkisi, mikä asia tai esine ei ovesi kynnyksen yli pääse?
Muovi melkein kaikissa muodoissaan.

10. Oletko jonkin esineen keräilijä, mitä keräilet?
Postimerkkejä

11. Mikä oli lapsuutesi lempileikki tai lempilelu?
Meitä oli taloyhtiössä paljon lapsia ja leikimme paljon yhteisleikkejä. Kirkonrottaa, purkkista, kuka pelkää mustaa miestä jne, pelasimme nelistä, pyöräilimme, kävimme uimassa, rakensimme majoja ja kiipeilimme puissa, talvisin rakentelimme valtavia lumilinnoja, laskimme mäkeä suksilla ja lekoilla. Ei varmaan mitään erityistä lempileikkiä, tärkeintä taisi olla se yhdessä oleminen aikana ennen kännyköitä ja tietokoneita.

Haastan mukaan kaikki ne, jotka eksyvät blogiini…

1 thought on “Haaste

  1. Elmeri

    Kivoja vastauksia täälläkin! Näyttää siltä että tosi monet vastasivat myös että muoviset huonekalut ovat inhokkeja, kuin myös minun :D.

Comments are closed.