Kevätmessut 2014

Sain bloggaripassin messuille ja päätin pyytää pomoltani vapaapäivän messuilla kiertelyyn. Aloitin istahtamalla kahvioon ja nauttien teekupillisen.

Ensimmäisenä silmiin pisti Puutarhanikkarien ständi, se oli hieno. Siemeniä oli vaikka muille jakaa ja pyörin siinä hetken pitäen kuitenkin tiukasti mielessä, että minulla on noin sata siementä istutettu ja toinen sata odottamassa huhtikuun ja toukokuun kylvöjä. Otin jo yhden papupussin käteen, mutta laitoin sen takaisin. Puutarhanikkarit on yksi suosikki puutarhaliikkeistäni, se on ihan meidän lähellä ja kun haluan vaihtelua Plantageniin, tuo on yleensä kauppa, johon suuntaan. Siellä on kivat, edulliset ja monipuoliset valikoimat koko kesän.

Sitten tuli rypäs ständejä, joissa oli erilaisia herkkuja. Tuli ihan tunne, että on torilla.

Niittyä jos aikoo perustaa, niin tuolla oli niittyä joka lähtöön.

Tommolan tilan ständillä oli todella ihania ja monipuolisia taimia. Niitäkin hypistelin ja pyörittelin käsissäni.

Puutarhanikkarien ständi jatkui käytävän toisella puolella ja siellä oli tosi houkuttelevia tarjouksia edulliseen hintaan. Muistutin itselleni, että minulla on jo aivan älytön määrä tomaatintaimia kotona.

Lewisia… Noita haluan. Minulla oli viime kesänä kalliokasviryhmässä ja se kukki tosi pitkään ja nätisti.

Peltosen puutarha. Jos minulla olisi edes yhden kerran pysynyt soilikki hengissä pidempään kuin kuusi kuukautta, olisin sortunut ja pahemman kerran.

Lajikkeita oli reilusti.

Tämä oli hauska ständi. Hirvensalmen taimisto. Jos haluaisin hedelmäpuun, tuo olisi ollut oikea paikka. Muistutin itselleni, että mökillä rusakot ja hirvet syövät hedelmäpuuni ennenkuin ehdin edes aivastaa. Ja joo, en ikinä muista laittaa suojauksia.

Tuoremyynti Pitkänen, nätti ständi ja houkuttelevia tarjouksia.

Olisin NIIIN halunnut belliksiä, mutta muistutin itselleni, että minulla on siemenistutukset nousseet bellisten osalta tosi hyvin. Joten ei.

Orvokkejakin jäin hetkeksi kuolaamaan.

Kunnes tämä melkein sai minut hypähtelemään. Kerrottuja orvokkeja. Ne olivat todella sieviä. Harkitsen edelleen, että kävisin hakemassa itselleni muutaman.

Messuilla oli istutuksia ja pidin niistä enemmän, kuin Tampereen istutuksista. Makuasia tietty.

Tunnelmavalon ständi sai minut pysähtymään. Rupattelin hetken myyjien kanssa. Voi kuinka kauniita lyhtyjä, ne niin sopisivat takapihalleni.

Söpöt puput…

Puuvestialla pöllö, joka sopisi mökille.

Ihania kiviä Pelkkakivellä, mutta myös mainiot kiviankat.

Kotipuutarhan ständillä osallistuin arvontaan ja sain pussillisen neidonkukan siemeniä. Jos siemeniä saa ilmaiseksi, niitä ei lasketa mukaan, kun mietitään, miksi minulla on noin satatuhatta siemenpussia kotona.

Deko oli selvästi ajatellut minua, kun oli rakentanut tuon hyllystön. Siihen noin teoriassa mahtuu tämän kevään siemenistutukseni.

Biolanin laatikoita…

Puutarhaetsivien ständillä pyörittelin pitkään kuunliljoja, mutta mutta… Niitä olisi pitänyt ostaa kuusi kappaletta ja minä olisin halunnut kolme… Jäi ostamatta.

Tulin nurkan takaa ja katsoin, että ovatpa ständin istutukset huonossa hapessa. Kunnes huomasin, että niin niiden pitääkin olla 🙂

Erilaisia kasvihuoneita oli paljon, onneksi tuo kiusaus on jo toteutettu minun osaltani.

Tämä oli yksi suosikkiständeistäni! Olisin “vain” tarvinnut rahaa. Paljon rahaa. Jota minulla siis ei ole.

Purkkeja ja purnukoita. Ja oih ja voih, portti joka oli KUIN TEHTY etupihalleni. Kysyin myyjältä hintaa… Neljäsataakolmekymmentä euroa. Mietin, 20% alennusta… Sitten mietin mieheni ilmettä. Pankkitilini saldoa… Kävelin vastahakoisesti pois.

Alla oleva hökötys, 70 euroa.

Tuo ikkunaviritys kukkaruukuilla sopisi kuin nenä päähän takapihalleni (en viitsinyt edes kysyä hintaa).

Nuo reliefit olisivat myös sopineet takapihalleni (ja joo, en viitsinyt kysyä hintaa).

Ihania saaveja (juu, olisivat myös sopineet takapihalleni)

Vastahakoisesti muistutin itseäni pankkitilini saldosta ja kävelin eteenpäin. Heti kun saan lottovoiton, palaan asiaan.

Kirjapörssi oli ainoa kirjaständi, joka oli keskittynyt puutarhakirjoihin. Heillä oli kirjoja laidasta laitaan.

Lievitin hieman pahaa mieltäni ostamalla muutaman kirjan, joista on oikeasti hyötyä. Siis perustelin ostokseni sillä, että nämä eivät olleet vain koristejuttuja, vaan aitoon tarpeeseeen tulleita tärkeitä juttuja. Lisäksi, mieheni tuskin huomaa niitä repustani tai kirjahyllystäni, minne ne uppoavat nätisti muiden puutarhakirjojen joukkoon.

Pihasuunnittelun ABC (yleishyödyllinen)
Suomalainen metsäpuutarha (tämän mainoksia olen jo katsellut)
Puutarha laatikoissa (Palsta & savimaa, olen valmis)
Lavakaulus (Ihan varmuuden vuoksi, jos savimaa alkaa lannistamaan)