Pelargoniat

Intiassa toimiston etupihalla oli valtava penkki täynnä pelargionioita. Mistä muistui mieleeni, että kyllä se kesä tännekin tulee. Aloin selailla vanhoja blogejani ja löysin sivukaupalla kuvia kukistani, mutta hädin tuskin mitään pelargoneista. Turha kai sanoa, että pihallani on joka kesä 10-20 pelargoniaa, jotka myös talvehditan. Kun vien ne sisälle lokakuussa, ne puhkeavat uuteen kukkaloistoon vielä kuukaudeksi.

Siinä on kukka, joka on täysin aliarvostettu. Se kestää ulkona keväällä, vaikka lämpötilat huitelisivat lähellä nollaa. Se kukkii koko kesän taukoamatta. Se antaa anteeksi kastelun unohtamisen. Se kukkii pitkälle syksyyn. Sen saa lähes kaikissa punaisen sävyissä sekä tietysti valkoisena. Se talvehtii helposti sisällä ikkunalaudalla.

Pelargonium is flower, who easily blooms over the whole summer, nevertheless even you are not perfectly taking care of it. It stands degrees near zero, it blooms easily, it can be in the sun and shadow and best of all, you can keep it indoor over the winter. Usually I take them indoors on October and they blow up blooming fully for on additional month.

Ylläolevan kuvan löysin viime kesän kuvistani, supersuosikkini perustummanpunainen.

I found one (ONLY ONE!) photo from last summer, my big favorite, dark red. That i s pathetic, as I do have every summer about 10-20 pelargoniums, that I also keep over the winter indoors.

Yllä Mary, pelargonia, jonka löysin puutarhamessuilta. Se on valkoinen, kerrottu ja sievä.

Ok, I had few more photos, one was from Mary, very pretty white flower.

Kaksi ylläolevaa pelargoniaa, jotka ostin samoilta messuilta, Mårbacka ja Appleblossum Rosebud, täytyy häpeäkseni myöntää, etten ole ottanut yhden yhtä kuvaa niistä kukkivina.

These two I bought also last spring, but believe or not, I did not take even one photo of them blooming…

Alla kuva lokakuun puoli väliltä, pelargoniat viimeisinä ulkona.

Below photo from mid October, my Pelargoniums are still outside.

Alla oleva kuva on vuodelta 2011. Vuodelta 2012 en löytänyt yhde yhtä kuvaa pelargonioistani.

Photo below is from 2011. From summer 2012, I found no photos.