Uutta ja vanhaa

Minulla on selvästi liikaa aikaa pyöriä keskustelupalstoilla ja kaupoissa. Nämä saintpauliat tarttuivat mukaan Bauhausista.

Mukaan lähti myös alla oleva Gymnocalycium.

Aamulla nostin kaikki verenpisarat (5), karjalanneidot (2) ja ihmeköynnökset (2) suihkuun. En ollut koskenut niihin sitten syksyn, kun kannoin ne sisään ja huomasin ilokseni, että ne kaikki olivat hyvin hengissä ja itse asiassa kasvaneet kokoa.

Kiinanruusut jurottavat, muutamissa on nuppuja, mutta eivät näillä valon määrillä jaksa kukkia.

Ja vielä talvehtivat pelargoniat… Nekin ovat hengissä.

2 thoughts on “Uutta ja vanhaa

  1. Marja

    Missä talvehditat verenpisarat ja maljaköynnökset ja miten hoidat kiinanruusuja talven yli. Itse en oikein saa kiinanruusuja selviämään talven yli. Tosi mielenkiintoiset sivut sinulla.

  2. admin Post author

    Maljaköynnöksiä minulla ei ole, mutta verenpisarat, ihmeköynnökset, pelargonit ja karjalanneidot talvehditan ihan vain makuuhuoneemme ikkunalla. Lämpöä on 24 astetta ja patteri puhuttaa ikkunalaudan alla. Samassa paikassa kiinanruusut ovat talven yli. Hankin viime talvena ensi kertaa kasvilamput ja ne ovat kyllä huomattavasti auttaneet kasvien viihtymistä, tosin ovat kaikki selvinneet ennenkin talven yli. Ikkuna on etelään eli ulkoa tulee kaikki valo, mitä Suomen talvi suostuu antamaan. Kastelen niitä kaksi kertaa viikossa ja suihkutan ammeessa mahdollisuuksien (=viitsimisen) mukaan. Annan provadopuikkoja säännöllisesti läpi talven ja suihkutan ne kasvimyrkyllä kerran viikossa / kerran kahdessa viikossa. Isoin ongelma on kasvituholaiset, jotka viilliintyvät lisääntymään, kun kasvien olot eivät ole ihanteelliset. Heti kun kevät hieman etenee, laitan koko konkkarokan ulos lasiterassille (alussa lämmittimen avulla), lämpötila min 10 astetta.

Comments are closed.