Kärsimyskukka

Mieheni halusi ostaa Lidlistä halpaa grillilihaa ja satuin olemaan autossa mukana. Mitä vanhat silmäni näkivätkään. Kärsimyskukkia aivan täynnä nuppuja. Aina on tilaa vielä yhdelle kasville terassillani, sanoisin.

Grillilihalle tuli hieman hintaa lisää… Oletan, että ensi kerralla en ole tervetullut mukaan kauppaan… Tekosyyni kukan ostamiseen: kuopukseni valmistui erinomaisin arvosanoin ja ajattelin juhlistaa hänen valmistumistaan. Mieheni kysyi, annanko kukan pojalleni… Hah hah, mikä kysymys. Pojalleni ostan huomenna jättiläistuhatjalkaisen valmistujaislahjaksi.

Purin kiepit varovasti auki ja kärsimyskukka on noin 150 senttinen täynnä nuppuja.

Alla kaksi siementainta, jotka sain hyvin pieninä. Hieman mietin noita lehtiä, mutta asiaan kuuluu, että ne ovat aluksi tasaisia ja haaroittuvat sormimaisiksi vasta myöhemmin. Nyt voin siis katsella rauhassa niiden kasvua, sillä sain tuon kukkivan yksilön.

Passiflora quadrangularis, sen kahdesta itäneestä taimesta vain toinen on hengissä, se on selvästi herkempi kylmälle kuin tuo passiflora caerulea. Onnistuin siis palelluttamaan toisen, mutta toinen taimi vielä hengissä, vain pienin kylmävaurioin.

Tässä linkki hoito-ohjeisiin ja linkki keskustelupalstalle.