Mökillä uusi katastrofi

Paratiisissani on ongelma. Iso ongelma. Ikkunat on joko uusittava tai ne tippuvat itsestään alas. Vielä vuosi kaksi sitten toivoin, että karmit maalaamalla selviäisin, mutta katselin ikkunoita isäni kanssa ja pelkkä maalaus ei auta. Sauna on muutenkin aika karussa kunnossa. Alimmat lahonneet hirret uusittiin kaksi vuotta sitten ja samalla tehtiin uusi lattia ja korjattiin terassin lattia. Terassin lattian maalasin, mutta saunan lattia oli raakalaudalla maalaamatta. Lauteet aika ällöttävässä kunnossa.

Ikkunan karmit..

Kunhan uudet ikkunat tulevat, huomaa varmasti, kuinka kauheassa kunnossa seinät ja katto ovat… Ei kun maalipensseli käteen. Maalasin pukuhuoneen katon, vanhan tumman vihreän tilalle tuli valkoinen katto. Rapattu seinä oli täynnä läiskiä.

Niinhän se päivä päättyi kesken ennen aikojaan ja jouduin jäämään yöksi mökille, mieheni kurvatessa takaisin Espooseen hakemaan ruokaa ja lisätarvikkeita levinneeseen remonttiin. Olimme menneet sinne mieheni kanssa toivoen, että saunan lattian maalaus olisi parin tunnin homma. Kymmeneltä illalla luovutin ja lösähdin sohvalle, 12 tunnin työpäivä oli jopa minulle aikamoinen suoritus. Koirat olivat yhtä väsyneitä kuin minä.

Aamulla menin kurkistamaan työni jälkiä, ihan ok.

Löylyhuoneen seinät ja katto maalattu kahteen kertaan, lauteet sivelty laudevahalla. Asbesti(?) levy poistettu kiukaan takaa.

Mieheni tuli aamulla ja toi ruokaa tullessaan.

Minä aloitin sisätilojen siivoamisen, mökkiin on myös tulossa ovi- ja ikkunaremontti. Ikkunat ovat läpilahot. Mieheni vei kaksi autokuormallista roskaa jätepisteelle. Keväällä takana näkyvään pikkukeittiöön tuli sisävessa, pakastava sellainen. Keittiö siirtyi toiseen huoneeseen (kuva alla). Uusi jääkaappi ja hellalevy hankittiin vanhojen tilalle. Vanha jääkaapin ovi ei pysynyt kiinni kuin ulkopuolelle laitetulla esteellä ja vanha uuni ei jaksanut enää lämmittää mitään.

Vanha TV sai kyytiä, samoin vanhat matot, laitoin tilalle äidiltäni saamat vihreät matot. Imuroin katot ja seinät vanhasta pölystä. Kumma miten oma silmä aina tottuu kaikkeen roinaan ja kuluneisiin kohtiin…

Lasitetun terassin siivous…

Omenapuusta leikkasimme oksia (väärä aika omenapuulle, mutta meille oikea ainoa aika = ainoa mahdollinen aika). Mieheni keräsi kottikärryllisen risuja pihalta ja silppusi ne. Korjasi tienviitan ja leikkasi nurmikon.

Sauna alkaa saada ryhtiä. Nyt vielä odottelemme sähkömiestä paikalle (saunan sähköt ovat olleet poikki vuoden päivät)… Nuohooja tulee tällä viikolla, sitä ennen pitää saada uusi palolevy paikoilleen… Ja kunhan lattia kuivuu (valmistajan mukaan kahdessa viikossa), huonekalut paikoilleen ja sitten… Ikkunaremontti.