Hyötytarha parvekkeella, patiolla tai terassilla

Olin tänään kuuntelemassa Paula Ritanen-Närhen luentoa aiheesta hyötytarha parvekkeella, patiolla tai terassilla – taivasalla tai lasin alla. Espoon puutarhayhdistys oli tilaisuuden takana.

Luento oli kiva ja olen iloinen, että jaksoin mennä sinne työpäivän jälkeen. Luento alkoi jo klo 17, joten en ehtinyt välissä kotiin. Mutta pähkinänkuoressa vinkkejä luennolta:

Jokaisessa puutarhassa sisääntulo on tärkeä. Jos sinulla on kasviallas, etkä halua veden muuttuvan vihreäksi limaksi, istuta sinne ärviää. Muista kerroksellisuus kasvien kasvattamisessa, ota mallia luonnosta. Jos haluat kasvattaa kurkkuja, harkitse pikkukurkkuja (huom ei sama asia kuin avomaan kurkku). Osta yrtit suoraan kaupan vihannestiskiltä ja istuta ne. Hyötykasvit ja koristekasvit viihtyvät samassa penkissä.

Luento oli kivasti koottu valokuvista, joiden myötä tarina eteni ja kuvissa oli aivan ihastuttavia ratkaisuja erilaisista puutarhoista. Oli lohduttavaa nähdä valokuva hänen olohuoneestaan, oma olohuoneeni näyttää ihan normaalilta sen jälkeen.

Mieheni tuli noutamaan minut ja kävimme ulkona syömässä. Ihan mukiinmenevä päätös päivälle.

I was today in lecture that was arranged by our local garden association. We saw during one hour lovely photos and heard great ideas and funny stories. The topic was how to grow vegetables and herbs in small places.