Raatokukka ja kliivia

Viherpajasta löytyi tänään täpläraatokukkaa (stapelia variegata), kasvi on melko iso, joten toivorikkaana odottelen kukintaa.

Orvokki eurolla (jos mieheni sattuu kysäisemään, mitä kasvit maksoivat)

Ja pitkään haluamani keltainen kliivia.

Viime yö oli kylmin aikoihin, lämpötila laski lähelle miinus kymmentä astetta. Kävin yöllä katsomassa tilanteen klo 2, kaikki ok, lämpötila terassilla oli 12 astetta. Sitten kävin katsomassa lämpömittaria klo 6, lämpötila oli 2 astetta!!! KÄÄÄK! Nopeasti lämmittimet päälle ja olohuoneen ovi auki. Onneksi muutamassa minuutissa lämpötila nousi takaisin 12 asteeseen, mutta sydän kyllä tykytti. Syyllinen oli lämpötilavahtini.

Alla oleva kliivia, kuten kaikki muutkin kasvit terassille näyttivät selvinneen ilman vaurioita.

Esikot…

2 thoughts on “Raatokukka ja kliivia

  1. Elisa

    Tulin taas tänne :D. Minun isoäitini aikoinaan kasvatti raatokukkaa ikkunanlaudallaan ja joutui heittämään tuon sympaattisen kukan roskiin sen lemun takia, kuulemma oli samanlainen kuin viemärin tuoksu. Harmi jos se löyhkää niin kovasti, mielestäni raatokukalla on jotenkin söpö, kömpelö kukka.
    Keltainen kliivia on aivan upea kukkiessaan. Kasvatin oman clivia miniata ”yellow”:n siemenestä, kohta siihen nousee toinen lehti.

  2. admin Post author

    Itse ajattelin pitää sen ulkona kesäisin. Raatokukkien hajuissa ja niiden voimakkuuksissa on ilmeisesti eroja. Jotkut jopa tuoksuvat vaniljalle. Katsotaan kuinka käy, sitten näen kun ensimmäinen kukkii, saako häädön heti vai käykö armo oikeudesta.

Comments are closed.