Sinivaleunikko

Tänään kun tulin kotiin, minua odotti iloinen yllätys. Posti oli tuonut kirjekuoren, jossa oli sinivaleunikon, Meconopsis baileyi (Meconopsis betonicifolia), siemeniä. Ilmeisesti ne ovat välillä helppoja, välillä vaikeita saada itämään ja kasvamaan. Ne kuitenkin viihtyvät happamassa maassa ja hyvissä oloissa talvehtivat. Ajattelin kokeilla niitä mökillä ja miksi ei takapihallanikin. Mökillä kuitenkin lumi suojaa niitä talvella paremmin, kun täällä Espoossa lumi joko on tai ei ole talvisin. Tuhannet kiitokset Tetelle.

Muutama linkki:
The Meconopsis Group sinivaleunikko, isovaleunikko, jne
Plant World Seeds todella laajat valikoimat valeunikoiden siemeniä
Keskustelupalsta sinivaleunikoista (kahlasin hiukka yli 1000 postausta läpi)

Sinivaleunikon siemenet itävät normaalihuonelämmössä ilman kylmäkäsittelyä. Kun ovat itäneet, koulitaan ja siirretään viileään, eivät saa kuivua. Noin yleisesti ottaen tuoreet siemenet itävät helposti, mutta iso osa kuolee taimivaiheessa (olisiko syynä multa, liika auringonpaiste tai kuivuus). Kasvavat parhaiten happamassa maassa (=rhodomulta).

Plussana sain kahta erilaista akileijan siementä, Aquilegia flabellata, Cameo Rose and White, Japanin akileija (puna/ valk) ja lapin akileijan (sin) siemeniä. En muista onko minulla koskaan onnistunut niidenkään siemenistutukset, mutta nyt on kyllä yritystä.

Today when I came home, I had a nice surprise in my mailbox. I got Himalayan Blue Poppy and Aquilegia Japonica seeds. I am quite excited to try them in my summer house, the soil in there should be ideal and in the winter there is more snow than here in Espoo.

Few links:
The Meconopsis Group Great info page of Himalayan Blue Poppy
Plant World Seeds All kind of seeds of Himalayan Blue Poppy

The species M. baileyi is probably the big perennial blue poppy most familiar to gardeners, although until recently (2009) it had been known for many decades under the name Meconopsis betonicifolia. However, the original name, M. baileyi, has recently (2009) been restored to this taxon.