Palstan viime hetken virittelyä

Syksy on tullut ja kävin virittelemässä palstaa talvea varten. Tyhjensin vesitynnyrin, poistin muovit ja tein uuden mansikkapenkin (rönsyjä oli runsaasti omasta takaa) eli nyt kaksi uutta mansikkapenkkiä. Ehkä mansikat ovat helpompia kuin perunat, ensi kesä näyttää.

Järjestelin myös lavakaulukset uuteen uskoon, otin ne pois marjapensaiden ympäriltä ja siirsin vanhan perunapellon päälle. Tarkoitus on keskittyä ensi kesänä kukkiin, salaattiin, marjoihin ja yrtteihin. Talvella voi sitten piirrellä suunnitelmia ja haaveilla tulevasta kesästä.

Palstakoirani Jedi, Honey ja Rousku.

Istutin kurkkujen tilalle viinirypäleen.

“Hazaine Sladkii on useita makutestejä voittanut uusi viiniköynnöslajike. Lajike on menestynyt avomaalla jopa -33 C pakkasissa. Rypäleet ovat siniset, keskikokoiset ja sisältävät paljon mm. C-vitamiinia. Hazaine Sladkii sopii erinomaisesti myös viininvalmistukseen kotioloissa. Kasvupaikan tulee olla lämmin, aurinkoinen ja tuulelta suojainen, jotta rypäleet ehtivät kypsyä myös huonona kesänä. Kasvualustan tulee olla syvä, jotta viiniköynnös pystyy kehittämään sekä pinta-, että syväjuuriston.”

Kasvupaikka on lämmin ja aurinkoinen, mutta ei kovin tuulelta suojattu. Katsotaan, kuinka käy.