Perunoita!

Kävimme eilen tyttäreni kanssa siemenperunoita ostamassa ja tajusin vasta kotiin tultuani, että koko palstani muuttuu perunapelloksi jos istutan nuo kaikki. Mukaan lähti Siikliä, Timoa ja Rosamundaa. Kyytipojaksi otin kelta- ja punasipulia sekä pinaattia ja naurista.

Shortly, I bought so much potatoes, that I really do not know how it happened. I woke up in the morning wondering, how much place do I really have for potatoes… One meter, I can put four potatoes… Look at the photo. There are quite much more than four or eight or sixteen potatoes.

Täältä löytyy kattavat perunan kasvatusohjeet.

Ohjeiden mukaan perunan mukulat pitää istuttaa 25 cm välein, tarkoittaen, että metrin pituiseen penkkiin menee 4 perunaa. Nyt matikkanerot jo tajuavat jutun juonen katsomalla kolmea isoa säkkiä perunoitani.

Laskin, että voin tehdä neljä metriä pitkät vaot ja vähän tiivistämällä (vakojen väli 75 cm), saan mahtumaan 7 vakoa. Siis noin laskien saan mahtumaan perunamaahani 112 perunaa, ja koska ostin kolmea lajiketta, niin kutakin lajiketta voin laittaa 37 perunaa.

Nyt kaikille opiksi ja ojennukseksi (ja itselleni muistutukseksi ensi kevättä varten), tuo laskutoimitus kannattaa tehdä ENNEN perunoiden ostoa. Vaikka kuka tietää, ehkä tuossa on ALLE sata perunaa? Jolloin minulla olisi tilaa myös sipuleilleni ja nauriille, jota ostin. Kunhan saan perunat laskettua, päivitän tiedon tänne.

Ja tässä päivitys… Timoa 133 kappaletta eli noin sata yli oman tarpeen, Sikliä 91 ja Rosamundaa 64.