Puutarhaliikekierros

Sadepäivän ratoksi, ulkona on kylmää, sataa ja kaikki on harmaata, päätin lähteä sunnuntaikävelylle piristävämpiin paikkoihin. Söderblomin puutarha teki minuun vaikutuksen viime keväänä.

It was today so cold and rainy day, that I decided to look around nearby garden shops. I went to one, which I liked last spring a lot, but all the plants were just so small.

Vaikka aina valitan siitä, että Plantagen elää Saksan aikaa, niin tuli hieman ikävä Plantagenia. Söderblom elää Suomen aikaa. Kiertelimme mieheni kanssa kavihuoneissa ja omistajapariskunta oli tosi ystävällisiä, mutta kovin olivat pieniä vielä taimet. Ylhäällä oikealla maljaköynnöksiä, joita nyt pari vuotta mietittyäni olen päättänyt haluta, maksoivat melkein kaksikymppiä, joten en raaskinut ostaa. Jälkiviisaana, olisi pitänyt ottaa mukaan messuilta kun alle kympillä olisi saanut.

Navigaattori kohti Viherpajaa, joka on noin yleisesti aika ränsistyneen oloinen, mutta nyt siellä kyllä oli tehty muutoksia. Ilme oli selvästi aiempaa siistimpi.

Jo pelkästään tuo kukkiva kirsikkapuu oli näkemisen arvoinen. Lapsuuden ystäväni palasi juuri Japanin reissulta ja hän hehkutti kirsikkapuiden kukintaa. Oli kiva nähdä kirsikkapuu omin silmin kukassa.

I visited also an other local shop, which is one of my favorites.

Ystäväni varmasti muistavat vuoden takaisen vanhapoika episodin. Tuoltahan noita pikkuruisia löytyi alle 5 euron hintaan. vink vink, jos joku haluaa suomalaisia vanhaa kantaa olevia vanhojapoikia, tuolta niitä löytyy.

Ah ja voi, järjettömän iso ja ihana päivänsini.

Mutta ah ja voi hinta oli melkein kaksikymppiä, kuten myös ihmeköynnöksellä, josta tällä hetkellä haaveilen. En raaskinut ostaa.

Kotiin lähtivät mukaan Söderblomilta kaksi ruusuliisaa, tummanpunainen ja vaalea, sekä uudenguineanliisa. I bought two impatiens wallerianas and one impatiens new guinea.

Ja ihan uusi tuttavuus, köynnösvaula. This is totally new to me, lophospermum.

Viherapajalta lähti mukaan pääsiäiskaktus vastoin parempaa tietoa. Ne ovat niin paljon vaikeampia kuin marraskuunkaktukset, mutta ehkä onnistun pitämään tämän henkissä.

This rhipsalidopsis I bought, even I should know better. I never have succeeded to keep it alive. It is so much more difficult than schlumbergera.