Ne tulivat sittenkin!

Jihaa, Ebaysta tilaamani lehtikaktukset tulivat (vihdoin) perille. Ne näyttävät hyväkuntoisilta ja olen ihan innoissani.
Yllä (Epiphyllum Ackermannii), huom:  Disocactus speciosum ja D. phyllantoides risteymä on Disocactus x hybridus ´Ackermannii’ siis isolla A-lla. Se on eri kasvi kuin Disocactus ackermannii, aito hovipojankaktus / pojanhovikaktus (kumpikohan on oikea suomen kielinen nimi???).
Disocactus x hybridus ´Ackermannii`, jos olen käsittänyt oikein, niin se on neidonhovikaktuksen ja aurinkokaktuksen risteytys, joka on hyvin samannäköinen kuin D. ackermannii. Minulla ei ole niin paljoa tietoa noista lehtikaktuksista, että voisin sanoa varmasti, mutta ilmeisesti tuo hybridus tekee paksuja sekä litteitä, että kolmikulmaisia varsia ja tuo kolmikulmainen varsi periytyy aurinkokaktuksen puolelta.
“The stems of Disocactus ackermannii consist of a short rounded base, about 10–18 cm long, followed by longer flattened leaf-like portions, 10–75 cm long and 5–7 cm wide with wavy edges. The plant branches from the base and arches downwards, being altogether some 1 m long. The scarlet flowers have greenish throats and are funnel shaped, 11–14 cm long.”
“The stems are flat to triangular, often quite thick and succulent. The flowers are more or less funnel shaped, usually orange to red. The stigma lobes are white, never lavender.”

(Sitten velä huomautus lukihäiriöisille kuten minä, discocactus on ihan oma tarinansahttp://en.wikipedia.org/wiki/Discocactus) (Note: disocactus is not discocactus)Hovineito:
“Ainakin Disocactus speciosus ja Epiphyllum crenatum ovat ihan yleisiä tämän Hovineidon eli Disocactus phyllantoidesin risteytyksissä ja niitä on paljon. Kuitenkin Disocactus ‘Deutshe Kaiserin’ on ihan alkuperältään aito ikivanhaa kantaa hovineito, ei hybridi.”
Alla Epiphyllum ‘Augustes’ ja Epiphyllum ‘Springtide’.
Alla Epiphyllum ‘Augustes’ ja  Epiphyllum ‘Springtide’.
EIIIIIII!!! Nyt vasta huomasin, että eihän tuo ole tilaamani Springtide, vaan Soft Lights. Mutinaa jupinaa…
Epiphyllum Softlight was named in 1975. It’s yellow with a darker mid-stripe. The outer petals are bright yellow Inner yellow petals with darker mid stripe. It has a flared funnel form and is an extra large flowers. Reg #6429.
Ja mitä yllyttääkään uusi puutarhalehti: NYT ALKAA KYLVÖKAUSI!